This apartment is Purchased

Lange Vogelstraat 27 Amsterdam

Purchased

Description

In het oudste tuindorp van Amsterdam, Vogeldorp, staat deze charmante 2-kamer woning met voor- en achtertuin. Deze unieke woning heeft een sfeervolle woonverdieping met open keuken en een ruime voor- en achtertuin waardoor je altijd van de zon kunt genieten. Op de bovenste verdieping is een ruime slaapkamer die kan worden opgedeeld in twee slaapkamers indien gewenst. De vliering zorgt voor veel bergruimte binnenshuis.

Indeling:
Via de voortuin bereik je de voordeur van deze bijzondere woning. De hal geeft toegang tot de woonkamer aan de voorzijde. De open keuken is aan de achterzijde gesitueerd en voorzien van moderne inbouwapparatuur zoals een 4-pits gastoestel, afzuigkap, vaatwasser, ijskast en combi-oven. De keuken geeft toegang tot de tuin aan de achterzijde met eigen achterom. Hier is een prettige bergkast waar ruimte is voor fietsen.

Eerste verdieping:
De overloop geeft toegang tot de slaapkamer, badkamer en vliering. De ruime slaapkamer heeft aan beide zijde een dakkapel. De slaapkamer kan worden opgedeeld in twee slaapkamers. De badkamer (2019) is voorzien van een douche, wastafel, toilet en wasmachine aansluiting. De overloop biedt ruimte voor een bureau waardoor deze als werk/studeer plek kan worden gebruikt. De vliering in de nok met vlizotrap biedt veel opbergruimte.

Vogeldorp:
In Amsterdam Noord is het oudste tuindorp van Amsterdam gelegen, Vogeldorp in de Vogelbuurt. In 1918 werd deze stenen eengezinsarbeidershuizen gebouwd en bewoond door Amsterdamse arbeidersgezinnen uit de Jordaan en de Nieuwmarktbuurt. In 2000 is Vogeldorp samen met Disteldorp als gemeentelijke monument aangewezen vanwege hun bijzondere waarde in sociaal-cultureel, stedenbouwkundig en architectonisch opzicht.

voor meer informatie:

Vereniging van Eigenaren Vogeldorp:
De woningen in Vogeldorp hebben een actieve Vereniging van Eigenaren welke actief en professioneel wordt beheerd. De VvE heeft een wijkbeheerder. De gezamelijke binnenplaatsen en hagen worden verzorgd, het buitenonderhoud wordt collectief geregeld en de woningen vallen onder de opstalverzekering van de VvE.

Erfpacht:
De woning is gelegen op gemeentelijke afgekochte erfpacht grond. Het tijdvak loopt tot en met 31 december 2052.
De Algemene Bepalingen voor Voortdurend Erfpacht 2000 zijn van toepassing.

Locatie:
De woning is gelegen in de woonwijk Vogeldorp in Amsterdam Noord. In de nabije omgeving is het Hamersstraatgebied met Stork, Goudfazant en diverse andere creatieve horeca te vinden. Het Vliegenbos, het oudste stadsbos van Amsterdam, is op loopafstand van de woning. De woning is goed bereikbaar middels openbaar vervoer mede door de nieuwe metrohalte Noorderpark. Op enkele minuten fietsafstand zijn de Oostpont, Buiksloterweg en het IJplein te bereiken. Je kunt dus via verschillende routes binnen 10 minuten op CS zijn.

Bijzonderheden:
* Gemeentelijk monument
* Voor- en achtertuin
* Fundering op betonnen funderingsplaat
* Dubbele beglazing in houten kozijnen
* Badkamer vernieuwd in 2019
* Servicekosten € 75,21 per maand. Per 1 september 2020 wordt de VvE bijdrage € 91,47 per maand.
* Gelegen op afgekochte erfpacht tot 31 december 2052
* Oplevering in overleg
Read full description
Floor space
50 m²
Volume
186 m³
Year of construction
1918
Rooms
2
Bedrooms
1

Transfer of ownership

Available at
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Ground-floor apartment
Building type
Apartment/apartment block
Type of construction
Existing property
Year of construction
1918
Under construction
No

Details

Location
In a residential neighbourhood
Open porch
No
Permanent habitation
Yes
Holiday home
No

Surface Area and Volume

Floor space
50 m²
Volume
186 m³

Layout

Number of rooms
2
Number of bedrooms
1
View all features