This apartment is purchased

P.L. Takkade 38 Zaandijk

purchased

Description

De P.L. Takkade in Zaandijk ligt in een echte jaren '30 buurt, deze eengezinswoning is echter pas in 2000 opgeleverd. Bij de sloop van de oude MAVO werd plan Ezelhof gerealiseerd, met een unieke binnentuin, en daar maakt deze woning deel van uit. Voor én achter veel groen dus, en een walhalla voor opgroeiende kinderen.
Met een moderne twist zijn de karakteristieken van oud-Zaandijk in het ontwerp van woningen opgenomen. Rabatdelen voor de tot en met de eerste verdieping doorgetrokken erker, op de begane grond verrijkt met gevelhoge raampartijen, geven deze woning een eigenzinnige uitstraling. Binnen profiteren de bewoners van een fijne lichtinval en een aanmerkelijke hoeveelheid toegevoegde vierkante meters. Aan de achterzijde is de gevel tot en met de tweede verdieping recht opgetrokken, langs de 3 slaapkamers. Samen met de dakkapel aan de voorzijde maakt dat de zolder tot een volwaardige verdieping met een 4e slaapkamer. Door de dubbele lichtinval kunnen hier overigens met gemak 2 vertrekken worden gecreëerd. Alle schuine daken worden benut voor bergruimte.
Binnen is de woning keurig en praktisch afgewerkt. De lichte plavuizen zijn praktisch, zeker met in- en uitlopende kinderen, en neutraal, net als de halfopen leefkeuken. Hierdoor kan de nieuwe bewoner volstaan met het aanbrengen van kleuraccenten om het eigen stempel te drukken. Ook het toilet is neutraal ingericht en betegeld. De badkamer is, met de zwart/grijs/witte betegeling en bijzondere glasafscheiding van de inloopdouche een uitschieter. Op de verdiepingsvloer liggen vloeren van eikenlaminaat, op de zolderverdieping comfortabel vinyl.

Indeling:
Begane grond: entree via erker, hal met meterkast en trapopgang, toilet met fontein, halfopen leefkeuken met gevelhoge raampartij, voorzien van ingebouwde gaskookplaat, wasemkap en vaatwasser, tuingerichte woonkamer met schuifpui.
1e verdieping: overloop met vaste trap naar zolderverdieping, 3 slaapkamers, fraai betegelde badkamer met inloopdouche, wastafelmeubel met spiegel en geïntegreerde verlichting en 2e toilet.
2e verdieping: doorzon zolderkamer met wastafel en gesloten berging, stookruimte met opstelling CV-installatie (huur). Buitenruimte: voortuin, fraai met natuurstenen tegels en grind ingerichte achtertuin, houten berging met gedeeltelijke overkapping voor afsluitbare poort, vrij gebruik van het gezamenlijke uitstekend onderhouden en kindvriendelijke binnenterrein, ingericht met speeltoestellen, gazons, borders, bankjes en wandelpaden.

Zaandijk vormt het hart van Zaanstad. In dit fysieke midden komt alles samen. Snelwegen, spoorlijnen, fietspaden en wandelroutes. Hier vestigden de kooplui, directeuren en handelsmensen zich toen de Zaanstreek industrieel in bloei stond. Vlakbij de vrije natuur zoals de Kalverpolder en het Guisveld, en levensader de Zaan. Rustieke wijken met straten die gescheiden worden door veel groen en waterpartijen, zoals de P.L. Takstraat, zijn daaruit voortgevloeid. Uiteraard uitstekend bereikbaar en voorzien van alle dagelijkse voorzieningen. Basisscholen, sport- en spelaccommodaties en het voortgezet onderwijs liggen in de nabije omgeving, net als supermarkten, verswinkels en speciaalzaken. Zaandijk heeft, met dank aan de wereldwijde populariteit van de Zaanse Schans, zeer goed geregeld openbaar vervoer met een eigen NS station en hoogfrequent streekvervoer van en naar Amsterdam.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 100 m2;
- inhoud 342 m3;
- perceelgrootte 112 m2;
- in hof gebouwd met gezamenlijk binnenterrein, kwartaalbijdrage € 55,-;
- ook vóór veel privacy door brede groenstrook en doorgaand vaarwater;
- moderne woning, bouwjaar 2000, uitstekend onderhouden;
- aanvaarding in overleg.
Read full description
Floor space
100 m²
Volume
342 m³
Year of construction
2000
Rooms
7
Bedrooms
4

Transfer

Status
purchased
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Mid-terrace
Construction type
Existing property
Year of construction
2000

Surface Area and Volume

Usage area Living
100 m²
External storage space
7 m²
Gross volume
342 m³

Layout

Total number of rooms
7
Number of bedrooms
4
Number of bathrooms
1
Facilities bathroom
Toilet, Shower, Washbasin

Energy

insulation
fully insulated
Heating type
boiler
Hot water
boiler
Type boiler
Atag
Boiler year
2014
Property boiler
Freehold property

Land registry details

Municipality
Zaandijk
Section
A
Lot
7094
Ownership structure
Full ownership

Outside Area

Location
On a quiet road, In a residential neighbourhood
Garden type
Backyard
Garden
east, 5 x 10 m
Surface area
50 m²
Accessible via back
yes

Parking

Type of parking
Public parking
View all features