This apartment is Purchased

P.L. Takkade 38 Zaandijk

Purchased

Description

De P.L. Takkade in Zaandijk ligt in een echte jaren '30 buurt, deze eengezinswoning is echter pas in 2000 opgeleverd. Bij de sloop van de oude MAVO werd plan Ezelhof gerealiseerd, met een unieke binnentuin, en daar maakt deze woning deel van uit. Voor én achter veel groen dus, en een walhalla voor opgroeiende kinderen.
Met een moderne twist zijn de karakteristieken van oud-Zaandijk in het ontwerp van woningen opgenomen. Rabatdelen voor de tot en met de eerste verdieping doorgetrokken erker, op de begane grond verrijkt met gevelhoge raampartijen, geven deze woning een eigenzinnige uitstraling. Binnen profiteren de bewoners van een fijne lichtinval en een aanmerkelijke hoeveelheid toegevoegde vierkante meters. Aan de achterzijde is de gevel tot en met de tweede verdieping recht opgetrokken, langs de 3 slaapkamers. Samen met de dakkapel aan de voorzijde maakt dat de zolder tot een volwaardige verdieping met een 4e slaapkamer. Door de dubbele lichtinval kunnen hier overigens met gemak 2 vertrekken worden gecreëerd. Alle schuine daken worden benut voor bergruimte.
Binnen is de woning keurig en praktisch afgewerkt. De lichte plavuizen zijn praktisch, zeker met in- en uitlopende kinderen, en neutraal, net als de halfopen leefkeuken. Hierdoor kan de nieuwe bewoner volstaan met het aanbrengen van kleuraccenten om het eigen stempel te drukken. Ook het toilet is neutraal ingericht en betegeld. De badkamer is, met de zwart/grijs/witte betegeling en bijzondere glasafscheiding van de inloopdouche een uitschieter. Op de verdiepingsvloer liggen vloeren van eikenlaminaat, op de zolderverdieping comfortabel vinyl.

Indeling:
Begane grond: entree via erker, hal met meterkast en trapopgang, toilet met fontein, halfopen leefkeuken met gevelhoge raampartij, voorzien van ingebouwde gaskookplaat, wasemkap en vaatwasser, tuingerichte woonkamer met schuifpui.
1e verdieping: overloop met vaste trap naar zolderverdieping, 3 slaapkamers, fraai betegelde badkamer met inloopdouche, wastafelmeubel met spiegel en geïntegreerde verlichting en 2e toilet.
2e verdieping: doorzon zolderkamer met wastafel en gesloten berging, stookruimte met opstelling CV-installatie (huur). Buitenruimte: voortuin, fraai met natuurstenen tegels en grind ingerichte achtertuin, houten berging met gedeeltelijke overkapping voor afsluitbare poort, vrij gebruik van het gezamenlijke uitstekend onderhouden en kindvriendelijke binnenterrein, ingericht met speeltoestellen, gazons, borders, bankjes en wandelpaden.

Zaandijk vormt het hart van Zaanstad. In dit fysieke midden komt alles samen. Snelwegen, spoorlijnen, fietspaden en wandelroutes. Hier vestigden de kooplui, directeuren en handelsmensen zich toen de Zaanstreek industrieel in bloei stond. Vlakbij de vrije natuur zoals de Kalverpolder en het Guisveld, en levensader de Zaan. Rustieke wijken met straten die gescheiden worden door veel groen en waterpartijen, zoals de P.L. Takstraat, zijn daaruit voortgevloeid. Uiteraard uitstekend bereikbaar en voorzien van alle dagelijkse voorzieningen. Basisscholen, sport- en spelaccommodaties en het voortgezet onderwijs liggen in de nabije omgeving, net als supermarkten, verswinkels en speciaalzaken. Zaandijk heeft, met dank aan de wereldwijde populariteit van de Zaanse Schans, zeer goed geregeld openbaar vervoer met een eigen NS station en hoogfrequent streekvervoer van en naar Amsterdam.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 100 m2;
- inhoud 342 m3;
- perceelgrootte 112 m2;
- in hof gebouwd met gezamenlijk binnenterrein, kwartaalbijdrage € 55,-;
- ook vóór veel privacy door brede groenstrook en doorgaand vaarwater;
- moderne woning, bouwjaar 2000, uitstekend onderhouden;
- aanvaarding in overleg.
Read full description
Floor space
100 m²
Volume
342 m³
Year of construction
2000
Rooms
7
Bedrooms
4

Transfer of ownership

Available at
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Single-family home
Building type
Mid-terrace
Type of construction
Existing property
Year of construction
2000
Under construction
No

Details

Facilities
voorzien van elektra
Location
On a quiet road, In a residential neighbourhood
Permanent habitation
Yes
Holiday home
No

Surface Area and Volume

Floor space
100 m²
Volume
342 m³

Layout

Number of rooms
7
Number of bedrooms
4

Insulation and heating Insulation and heating

Insulation Forms
Fully insulated
Heating type
Boiler
Hot water installation
Boiler
Boiler year of construction
2014
Boiler type
Atag
Boiler gas/oil
gas
Boiler ownership
Freehold property

Outside Area

Garden type(s)
Backyard, Front garden
Main garden area
50 m²
Main garden at the back
Yes
Landscape main garden
East

Parking

Facility
Public parking

Storage space

Number
1
Surface area
7 m²
View all features