This apartment is Purchased

Prinseneiland 93 Amsterdam

Purchased

Description

De Westelijke Eilanden, vormen het hart van de buurt De Gouden Reaal, een wijk ten westen van het centrum van Amsterdam en zijn gerealiseerd omstreeks 1614-1615 en gebouwd als een Voor-, Midden- en Achter eiland. Later zijn de namen Prinseneiland, Bickerseiland en Realeneiland bedacht.

Indeling:
93 HS: de begane grond is voorzien van een groene houten deur met daar achter een pui met glas er in. De grote open ruimte, het betreft een oppervlakte van maar liefst 195m2, biedt voldoende mogelijkheden tot het creƫren van een een leuke woning of kantoorruimte (let wel op de bestemming). De ruimte is aan de achterzijde voorzien van een aparte ruimte met keukenblok, CV-installatie en toiletruimte (dit laatste stuk, zie ook de plattegrond, is niet voorzien van een fundering). De ruimte is verder uitgerust met voldoende elektra punten en een eigen elektra- en gas meter. De ruimte heeft een hoogte van circa 3.2m en is voorzien van een lichtschacht. De nieuwe vloer is 45cm dik!

Woning 1:
Deze woning heeft een eigen opgang vanaf de straat en beslaat de gehele eerste verdieping van het voor-, midden- en achter huis, maar heeft ook binnendoor een trap naar de tweede verdieping van het achterhuis.
Na binnenkomst treft men een lange gang die alle vertrekken met elkaar verbindt. Aan de voorzijde ligt de woonkamer die onder andere voorzien is vernieuwde kozijnen met dubbel glas en een vernieuwd plafond, vervolgens treft u de eerste slaapkamer, een separaat toilet, het eerste dakterras met zon in de middag, een tweede slaapkamer, een keuken met aangrenzend een eetkamer en toegang tot het tweede terras. Achter de keuken ligt de vierde kamer die ook voorzien is van een eigen terras, de badkamer en een trap naar de verdieping van het achterhuis waar zich nog een slaapkamer bevindt. De hoogte bedraagt hier circa 2.8m.

Woning 2 - voorzijde:
Op de tweede verdieping aan de voorzijde van het pand ligt deze woning die o.a. is voorzien van een net keukenblok met inbouwapparatuur, een woonkamer en een slaapkamer met en-suite deuren. Vanuit de slaapkamer is de badkamer bereikbaar en die is uitgerust met een wastafel, toilet en douche. Vanuit de slaapkamer is er een extra deur naar het trappenhuis. Uiteraard beschikt deze woning ook over centrale verwarming, een CV-installatie en moderne elektra groepen en meters (elektra en gas).

Woning 3- achterzijde:
Aan de achterzijde van de tweede verdieping ligt ook een woning, een studio appartement. Deze studio beschikt over een lange gang die vervolgens toegang geeft tot de toiletruimte en de grote woonkamer met slaapmogelijkheid. Vanuit deze ruimte is de keuken met inbouwapparatuur en de badkamer met ligbad en wastafel toegankelijk. Deze woning beschikt over een eigen terras.

Woning 4- voorzijde:
Op de derde verdieping van het pand treft u aan de voorzijde verdeeld over de derde en de vierde verdieping de verhuurde woning. Deze woning wordt verhuurd opgeleverd. De hoogte van de maandelijkse huurprijs is op kantoor na te vragen.

Woning 5-achterzijde:
Aan de achterzijde treft u een recent modern verbouwd appartement verdeeld over de derde en de vierde verdieping. De lange gang bij binnenkomst brengt naar de badkamer met ligbad, wastafel en toilet, de woonkamer met open moderne keuken voorzien van inbouwapparatuur. Vanuit de woonkamer is er een trap naar de kapverdieping waar de slaapkamer zich bevindt.

Kenmerken:
- Geheel pand;
- Eigen grond;
- Verkeert zowel aan de binnen- als de buitenzijde in goede staat van onderhoud (fundering vernieuwd);
- Zonnige terrassen.
Read full description
Floor space
663 m²
Volume
2.319 m³
Year of construction
1882
Rooms
1

Transfer of ownership

Available at
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Canal-side property
Building type
Mid-terrace
Type of construction
Existing property
Year of construction
1882
Under construction
No

Details

Facilities
TV cable
Location
On a quiet road, In town or city centre
Permanent habitation
Yes
Holiday home
No
Roof covering
Gabled roof
Roof material
Roof tiles

Surface Area and Volume

Floor space
663 m²
Surface area other functions
63 m²
Volume
2319 m³

Layout

Number of rooms
1

Insulation and heating Insulation and heating

Insulation Forms
Part double-glazed
Heating type
Boiler
Hot water installation
Boiler
Boiler gas/oil
olie
Boiler ownership
Freehold property
View all features