This apartment is purchased

Singel 70 C Amsterdam

purchased

Description

In een prachtig Rijksmonumentaal pand uit 1585 in de oude binnenstad, mogen wij dit charmante appartement aanbieden, gelegen aan het Singel en met uitzicht op de koepelkerk en de Haarlemmersluis. Het appartement op de eerste verdieping heeft onder andere een woonkamer met frans balkon, een half open keuken, een bedstede en een luxe badkamer. Verder beschikt het appartement over een houten visgraatvloer, balkenplafond en fraaie details. Het trappenhuis is recent gerenoveerd, met oog voor detail. Graag laten wij dit stukje historie tijdens een bezichtiging aan u zien.

Indeling:
Entree op de begane grond via de stijlvolle en ruime gemeenschappelijke hal met achterliggende ruimte voor het stallen van fietsen. Gang naar het trappenhuis, trap - via tussenverdieping - naar de eerste verdieping. Hal met meterkast en toegang tot een mini studio met badkamer, voorzien van douche, wastafel, wc en houten vloer. Middels een paar treden toegang tot het appartement. Aan de linkerzijde een tweede badkamer met inloopdouche, wastafelmeubel, wc, handdoekradiator, vaste kasten met marmer afgewerkt. Ook bevindt de cv-ketel zich hier, fraai weggewerkt achter een spiegel, en zijn de balken in het zicht gelaten. Naast de badkamer is een tweepersoons bedstede gesitueerd, welke via een inschuifbare trap te betreden is. Onder de bedstede is veel bergruimte gecreëerd met laden en aan weerszijden van de bedstede bevindt zich een vaste (kleding)kast. De gang heeft openslaande deuren naar de woonkamer, aan de voorzijde van het pand gelegen. De woonkamer is, net als de gang, voorzien van een mooie visgraat parketvloer. Opvallend zijn ook de prachtige houten plafondbalken en de openslaande deuren naar een frans balkon met uitzicht op de gracht en de Koepelkerk. De half open keuken is uitgevoerd in U-vorm en voorzien van een stalen werkblad, een gaskookplaat, een oven, een ijskast en een afwasmachine.

Omgeving:
Het appartement is gelegen aan het prachtige Singel, aan de grachtengordel van Amsterdam. Gesitueerd tussen de oude binnenstad en de Jordaan, met cafés, restaurants en terrasjes en een divers winkelaanbod. Ook de Haarlemmerdijk, de Noordermarkt en de Westermarkt en de Kalverstraat en Nieuwendijk liggen op loopafstand..

Historie:
Uit historisch onderzoek blijkt dat de panden aan het Singel 70-72 bij de eerste (en tweede) uitleg reeds zijn gebouwd, omstreeks 1585, toen ook het eerste deel van de westzijde van het Singel werd bebouwd. Dit deel, destijds aan de haven, werd daarbij het eerste bebouwd en in oorsprong waren het huizen ten behoeve van de gegoede burgerij. Ook een aantal eigenaars van plantages en bedrijven die hier oorspronkelijk gevestigd waren, destijds nog buiten het Singel (verdedigings- of vestingsgracht) kochten hun eigen gronden terug van de gemeente Amsterdam. Op tekeningen uit die tijd staan twee panden met zadeldak, van ongelijk grote. Rond 1700 zijn er tekeningen dat de twee panden zijn samengevoegd tot een zeer groot herenhuis met de entree in het midden en aan weerszijden twee grote ramen en het dak is dan doorgetrokken. Het is niet duidelijk wanneer precies het achterhuis is gebouwd en vervolgens toegevoegd. Omstreeks 1850 wordt het rechterpand, oorspronkelijk het kleinere pand van deze zusterpanden, omgebouwd tot pakhuis, waarbij er een tussenverdieping wordt gebouwd en dus de balklagen aangepast met een entree op de begane grond, de beletage en souterrain verdwijnen dan op nummer 70. In de 20e eeuw hebben de panden heel veel functies gehad: kantoor, woningen, opslag van handkarren en magazijn voor een boekenclub. In 1993 zijn de panden gesplitst in appartementen, toen nog in zijn geheel (sinds 1957) met een kantoorbestemming en vrij snel daarna zijn de meeste appartementsrechten verbouwd tot woningen, behoudens de beletage en het souterrain op nummer 72.

Bereikbaarheid:
De locatie is goed bereikbaar vanaf de Ring A10 via afritten S103. Vanaf de Nieuwezijds Kolk zijn er diverse openbaarvervoer mogelijkheden. En op minder dan vijf minuten lopen ligt het Centraal Station.

Bijzonderheden:
- Oorspronkelijk bouwjaar circa 1585;
- Rijksmonument;
- Eigen grond (geen erfpacht);
- 2-kamerappartement op de 1e verdieping;
- Woonoppervlakte van circa 57 m² (NEN2580 rapport aanwezig);
- Houten visgraat parketvloer;
- Prachtige plafondbalken in het zicht;
- Frans balkon aan de voorzijde met uitzicht op de gracht en de Koepelkerk;
- Voorzien van houten kozijnen met enkele beglazing;
- Verwarming en warm water middels cv-ketel (type Remeha, bouwjaar 2014);
- Slapende VvE (2 leden);
- Gemeenschappelijke fietsenstalling op de begane grond;
- Oplevering in overleg.
Read full description
Floor space
57 m²
Volume
147 m³
Year of construction
-1906
Rooms
2
Bedrooms
1

Transfer

Status
purchased
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Apartment
Construction type
Existing property
Year of construction
-1906

Surface Area and Volume

Usage area Living
57 m²
Gross volume
147 m³

Layout

Total number of rooms
2
Number of bedrooms
1
Number of bathrooms
1
Facilities bathroom
Shower, Toilet

Energy

Heating type
boiler
Hot water
boiler
Type boiler
HR
Boiler year
2014
Property boiler
Freehold property

Land registry details

Municipality
Amsterdam
Section
M
Index number
12
Lot
6550
Ownership structure
Full ownership
Location
Unobstructed views, In town or city centre, Waterside, By a waterway

Parking

Type of parking
Parking permits, Paid parking, Public parking
View all features