This apartment is Purchased

Zuiddijk 124 Zaandam

Purchased

Description

Dit lekker ruime driekamerappartement aan de Zuiddijk in Zaandam maakt deel uit van een rij dijkwoningen. De achtergevel, met voor dit appartement een giga balkon, begint een stuk lager dan aan de straatkant. Daardoor lijkt dit appartement eerder op een tussenetage dan op de eerste verdieping te liggen. De dubbele deuren met het Frans balkon, waaraan die gezellige bloembakken hangen, horen bij dit appartement...

Deze woning heeft ruimte. Twee royale slaapkamers en een grote L-vormige woonkamer waarin met gemak een eet-, tv- of werkhoek gecreëerd kan worden. In het hart van het appartement waardoor je ongestoord kunt eten, Netflixen of, inderdaad, werken. Dat laatste is actueel genoeg om mee te nemen in je overwegingen.
Een- of tweepersoons huishoudens beschikken hier over een extra slaapkamer. Deze ligt aan het balkon, de ramen kunnen wagenwijd open. De andere slaapkamer heeft een openslaande deur naar deze buitenruimte. Die is indrukwekkend groot, 15 vierkante meter. Je kijkt op het binnenplein, met parkeerplaatsen voor de bewoners. Lekker rustig dus!
Aan de achterzijde vind je ook de ingang naar de separate berging.

Aan de voorzijde oriënteert de woonkamer op de gezellige Zuiddijk. De keuken is er onlangs bij betrokken. Dat geeft toch een ruimte! Dik negen meter lang en op zijn smalst zelfs nog bijna vijf meter is het vertrek, waarin de keukenhoek superefficiënt is uitgebreid met een kastenwand. Daar kunnen mooi de installaties en andere noodzakelijk-maar-lelijkerds van het huishouden weggewerkt worden. Het moderne gasfornuis steelt de show. Vijf pitten en een lekker brede oven. Het werkblad is robuust, net als de stoere handgrepen. Als tegenhanger van al dat machtsvertoon geeft de plavuizenvloer met Portugees mozaïekpatroon een sierlijke touch. Smaakvol!

In het midden van het appartement zijn de sanitaire voorzieningen. Een apart toilet (prettig!) en een lekkere badkamer met een inloopdouche. Deze is door glas afgeschermd van de wastafel met meubel. Gewoon een goede ruimte waar je prima uit de voeten kunt, ook met een (jong) gezin.

De Zuiddijk heeft de volle aandacht van de gemeente Zaanstad, de potentie van deze winkelstraat als gezellige woon- en winkelbuurt is zo groot. Dat kan niet blijven liggen. Deze appartementen zijn een schoolvoorbeeld van stijlvolle stadsvernieuwing. Iets verderop richting het stadscentrum kom je in het winkelgebied, over de brug ligt het Stadshart. Daar bereik je het gezellige horecaplein de Dam. Bekende winkelstraat de Gedempte Gracht biedt urenlang shopplezier. Het NS station bereik je in zeven minuten fietsen. Vandaar vertrekt elke vijf minuten een Intercity naar Alkmaar, Hoorn of Amsterdam. De hoofdstad ligt sowieso fijn dichtbij. De fietssnelweg leidt je via de Zuiddijk in 40 minuten naar het Amsterdamse Centraal Station, en dat is inclusief de tijd voor het veer! Met de auto ben in hooguit elf minuten de Coentunnel gepasseerd. De Zuiddijk is wel eenrichtingsverkeer, wat natuurlijk verkeer voor de deur weert, maar de doorstroming is uitstekend.

Indeling:
Begane grond achterzijde: separate berging.
Straatniveau voorzijde: entree appartement via inpandig portiek. Hal. Trapopgang met vide.
1e Etage: Ruime L-vormige woonkamer met fraaie houten vloerdelen. Opengewerkte keuken met houtlook werkblad in hoekopstelling. Modern vormgegeven gasfornuis met vijf kookpitten en oven. Ingebouwde koel-/ vriescombinatie en vaatwasser. Vaste kastenwand met opstelling CV-installatie en aansluitingen wasmachine en -droger. Hal met meterkast. Toiletruimte met wandcloset en fontein. Geheel betegelde badkamer met glazen inloopdouche en wastafel met laden- en kastmeubel. Twee slaapkamers, eveneens met houten vloerdelen, waarvan 1 met openslaande deur naar beschut balkon op het westen.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 90 m2;
- inhoud 275 m3;
- bouwjaar 2008;
- actieve en gezonde VvE, maandelijkse bijdrage € 101,=;
- groot balkon (15 m2) op het westen;
- separate berging;
- oplevering in overleg.
Read full description
Floor space
90 m²
Volume
275 m³
Year of construction
2001-2010
Rooms
3
Bedrooms
2

Transfer of ownership

Available at
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Upper-floor apartment
Building type
Apartment/apartment block
Type of construction
Existing property
Year of construction
2001-2010
Under construction
No

Details

Location
In town or city centre
Open porch
No
Permanent habitation
Yes
Holiday home
No

Surface Area and Volume

Floor space
90 m²
Volume
275 m³

Layout

Number of rooms
3
Number of bedrooms
2
Number of floors
1

Insulation and heating Insulation and heating

Heating type
Boiler
Hot water installation
Boiler
Boiler gas/oil
gas

Storage space

Surface area
5 m²
View all features